Patlıcanlı bulgur pilavı

Patlicanli meyhane pilavı nasıl yapılır?

Patlıcanın kabukları soyulur ince ince kıyılır uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip patlıcanlar kavrulur. Bu esnada soğan ,sarımsak biber eklenir ve yaklaş 5 dakika kavrulmaya devam edilir. Sonrasında domates ve salça eklenir domates eriyince bulgur eklenir ve bir müddet daha kavrulur.

Meyhane pilavına patlıcan girer mi?

Domates salçasını ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun. Bulguru ekleyip 1 dakika kavurun. Domates rendesi ve Knorr Et Bulyonlu suyu ekleyip karıştırın. Üzerine patlıcanları ekleyin.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı yanına ne gider?

Bulgur Pilavının Yanına Ne Gider?

  • Mantar Çorbası
  • Çeşmi Nigar Çorbası
  • Etli Nohut.
  • Patlıcan Kebabı
  • Sar Pişir Kebabı
  • Tavuk Çöp Şiş
  • Köfteli Sebze Kebabı
  • Tavuk But.

Bulgurdan ne yapsam?

Bulgurlu Tarifler | Yemek Tarifleri

  • Pirpirim Aşı
  • Fellah Köftesi.
  • Bulgur Köftesi Kızartması
  • Mercimek Köftesi.
  • Tepside İçli Köfte.
  • Sarımsaklı Köfte.
  • Yoğurtlu Bulgur Köftesi.
  • Antep Köftesi.

2 kişilik sade bulgur pilavı nasıl yapılır?

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
  2. Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, soğanları kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın, sarımsakları ve ardından biberleri ekleyin.
  2. Yıkadığınız bulgurları ekleyip 2 dakika kavurun.
  3. Knorr Tavuk Suyu Bulyon ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. …
  4. Dinlendikten sonra servis edin.

Jun 10, 2019

Patlıcan kavurma nasıl yapılır?

Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Derin bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve küp doğradığınız soğanlar ile beraber pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun.

About the Author

You may also like these